IMPLANTTIHOIDON ETENEMINEN

 

Implantti saattaa olla ratkaisu sinunkin suusi terveydeksi! Hammasimplantti on pieni ruuvin näköinen, titaanista valmistettu keinojuuri. Implantti asennetaan leukaluuhun ja se toimii kuten hampaan oma juuri. Hammasimplantit näyttävät ja tuntuvat luonnollisilta ja toimivat tavallisten hampaiden tavoin.

 

Valkoiset hampaat , smile design

Valkoiset hampaat , smile design

  • Perusteellinen tutkimus  

 

Ensimmäinen vaihe hammasimplanttihoidossa on keskustelu oman hammaslääkärisi sekä kirurgimme kanssa. Leukojen alueelta otetaan röntgenkuva luukudoksen tilanteen selvittämiseksi ja hammasimplantin oikean sijainnin määrittämiseksi. Leuoista ja nykyisistä hampaista otetaan jäljennös, mikä on tärkeä perusta hoidolle.

 

  • Hammasimplantin asentaminen

 

Hammasimplantin asennuksessa voidaan käyttää kliinisestä tilanteesta riippuen yksi- tai kaksivaiheista leikkausta. Molemmissa tapauksissa asiakkaalle asennetaan väliaikainen hammas tai proteesi. Leikkausta seuraa paranemisjakso, joka on alaleuassa noin kolme kuukautta ja yläleuassa noin kuusi kuukautta. Joissakin tapauksissa implantti voidaan ottaa käyttöön välittömästi, tämä riippuu asiakkaan leukaluun määrästä ja laadusta.

 

  • Hampaiden valmistaminen

 

Onnistunen paranemisjakson jälkeen hampaista otetaan uusi jäljennös. Hammasteknikko valmistaa jäljennösten pohjalta tarpeen mukaan joko kruunun, sillan tai proteesin. Tässä vaiheessa kiinnitetään erityistä huomiota hampaiden oikean värin ja muodon aikaansaamiseen, jotta uudet hampaasi näyttävät luonnollisilta.

 

  • Sovitus ja jälkitarkastus

 

Kun hampaat ovat valmiit, hammaslääkärisi kiinnittää ne hammasimplantteihin. Jälkitarkastuksessa varmistetaan että hampaat ovat niin purennallisesti kuin esteettisestikin toimivat ja miellyttävät.

 

  • Ylläpitohoito

Hammasimplantit tarkistutetaan hammaslääkärillä säännöllisin väliajoin, aivan kuten omatkin hampaat. Jotta implantit palvelevat sinua moitteettomasti pitkään, tulee niiden puhdistuksessa noudattaa huolellisuutta. Yksilölliset kotihoito-ohjeet suun puhdistamiseen saat jälkitarkastuksen yhteydessä hammaslääkäriltäsi tai suuhygienistiltäsi.