Vastaanotollamme tehdään myös yleishammashoitoa ja korjaavaa hammashoitoa, johon kuuluu mm. juurihoidot, hammaskiven poistot sekä paikkaukset. Amalgaamin aika hampaiden paikkaamisessa alkaa olla ohi epäesteettisen ulkonäön ja ympäristöhaittojen vuoksi. Amalgaamin ongelmana on myös hampaisiin ajan kanssa kertyvä liennut metalli, joka tummentaa hampaan ja aiheuttaa hampaan murtumia.

Korjaava hammashoito (paikkaushoito) tehdään vastaanotollamme aina hampaanvärisin materiaalein. Tavanomaisten paikkausten yhteydessä huomioidaan esteettiset tekijät täytteiden muodon ja värin suhteen. Esteettinen korjaus ei silmin erotu ja on siksi luonnollisen näköinen sulautuessaan muuhun hampaistoon.korjaava hammashoito

Materiaalina voidaan käyttää keraamisia materiaaleja tai muoveja. Muovien ongelmana on kovettumisen aikana tapahtuva kutistuminen, minkä vuoksi suurissa täytteissä käytetään keraamisia materiaaleja. Muoveissa tapahtuu ajan myötä myös värin kellastumista kemiallisten muutosten vuoksi, nykyisissä valokovetteisissa muoveissa muutos ei kuitenkaan ole niin voimakas kuin vanhoissa materiaaleissa. Keraamiset täytteet eivät muuta väriään. Muovisidostamista (bonding) voidaan käyttää suoraan hampaan kiillepintaan (etsaamisen jälkeen) ja korjata esim. hampaan pintamuotoja, leventää hammasta jne. ilman hampaan poraamista.

Korjaavassa hoidossa pyritään nykypäivänä hiomaan hammasta mahdollisimman vähän, aina ei poraakaan tarvita; hammasta voidaan preparoida hiekkapuhalluksella ja ultraäänihionnalla ja sidostaa päälle muovia. Keraamisten täytteiden kiinnitys perustuu myös sidostamiseen jolla saadaan lujempi liitos kuin millään muulla kiinnitystavalla (amalgaamin kiinnitys perustui hampaan sisään tehtyyn alleuurtavaan muotoon eli hammasta porattiin tartunnan parantamiseksi tarpeettomasti). Hampaan ja keramian sidostamisella saadaan aikaan rakenne, jossa korjattu hammas on jopa alkuperäisen ehjän hampaan lujuinen. Koska keramia vahvistaa, pyritään hammasta jättämään mahdollisimman paljon jäljelle sidostuspinnan kasvattamiseksi ja näin voidaan preparointia minimoida eli korjata mahdollisimman konservatiivisesti.